Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom. Dodajemo malo brašna i 1 i 1/2 šolju od cele količine mleka, mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Preostalo sveže mleko stavljamo na vatru da provri i onda u njega, uz neprestano mešanje dodajemo umućenu smesu od jaja.
Kuvamo fil dok se ne zgusne.
Kad bude gotov, skidamo sa vatre i dodajemo vanilu, lepo promešamo.
Dok je još topao dodajemo štapiće patišpanja sa kakaom, i mešamo dok se svi štapići ne natope i ne upiju fil.
Dodajemo i suvo grožđe, prethodno potopljeno u vodu neko vreme.
U duboku posudu stavljamo foliju i sipamo smesu.
Stavljamo u frižider na oko 3-4 sata, a može i celu noć.
Kad izvadimo, izrendamo čokoladu odozgo.
Ova vrsta torte je dobra za decu, zato što bude mnogo mekana.