Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Ensajmada de Majorka (Ensaimada de Mallorca)

Ensajmada de Majorka (Ensaimada de Mallorca)

Ensajmada de Majorka (Ensaimada de Mallorca)
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
14/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
15
"Teške za izgovor, ukusne za jelo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 750 g
  • jaja - 4 komada
  • svinjska mast - 200 g (ja lično ne volim i stavila sam maslac)
  • šećer - 180 g
  • kvasac - 40 g, svež
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko testo od navedenih sastojaka, bez maslaca i šećera u prahu. Uvijte u streč foliju i ostavite na pola sata da nadođe.

Gotovo testo razvucite oklagijom ili rukama na mnogo tanak list. Namažite svinjskom mašću i uvijte u rolat. Isecite na panjiće od po 2 cm širine (ja sam moje isekla veće, zato što sam želela da mi ensajmade budu veće).

Svaki panjić razvucite da bude provrida. Namažite ponovo mašću i uvijte u rolat, a rolat u oblik puža, ostavite malo rastojanja, zato što nadođu.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da se udvostruče. Svaku namažite mašću i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Gotove pogačice ponovo namažite mašću, dok su još tople i ostavite da se ohlade. Pre nego što servirate, obilno pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: