Način pripreme
Zamesite meko testo od navedenih sastojaka, bez maslaca i šećera u prahu. Uvijte u streč foliju i ostavite na pola sata da nadođe.
Gotovo testo razvucite oklagijom ili rukama na mnogo tanak list. Namažite svinjskom mašću i uvijte u rolat. Isecite na panjiće od po 2 cm širine (ja sam moje isekla veće, zato što sam želela da mi ensajmade budu veće).
Svaki panjić razvucite da bude provrida. Namažite ponovo mašću i uvijte u rolat, a rolat u oblik puža, ostavite malo rastojanja, zato što nadođu.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i ostavite da se udvostruče. Svaku namažite mašću i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Gotove pogačice ponovo namažite mašću, dok su još tople i ostavite da se ohlade. Pre nego što servirate, obilno pospite šećerom u prahu.