Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pile sa pirinčem, spanaćem i pečurkama

Pile sa pirinčem, spanaćem i pečurkama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pile sa pirinčem, spanaćem i pečurkama
Fotografije: Maria Simova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Veoma ukusno i sočno jelo neverovatnog ukusa!"

Potrebni sastojci

  • pile - 1/2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 400 g, sveže
  • spanać - 400 g, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • maslac - 100 g
  • začin od povrća - 1 kašika
  • biber - 10 zrna
  • biber - po ukusu, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, stavite u šerpu s hladnom vodom.

Stavite šerpu na vatru i nakon što provri, sipajte vodu i ponovo operite pile. Ponovo ga stavite u šerpu, nalijte hladnu vodu i stavite ga na vatru, dodajte začin od povrća i zrna bibera, kuvajte dok meso ne bude gotovo.

U posudi istopite maslac i dodajte isečen luk na sitno i pečurke na krupno, pržite dok pečurke ne dobiju blagu preplanulost.

Dodajte dobro opran i proceđen pirinač, pržite dok pirinač ne postane staklen. Sklonite posudu s vatre i dodajte zamrznut isečen spanać, dobro promešajte.

Poređajte porcije pilećeg mesa, uvijte aluminijumskom folijom posudu i stavite je u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite tako 30 minuta.

Sklonite foliju i pecite 5-10 minuta dok ne dobije veoma blagu preplanulost.

Nemojte da prepečete!

Biće veoma ukusno i sočno jelo neverovatnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: