Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Burek»Čatar burek

Čatar burek

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Čatar burek
Fotografije: Djemile Cheshlieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Teško je da se odlučimo koje nam se pite više sviđaju - naše ili turske, pa zato jedemo obe vrste. Uživajte u još jednom neodoljivom predlogu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 6 komada
  • susam - za posipanje
  • jaja - 1 komad, za premaz
  • Sos za mazanje kora
  • ulje - 1 vinska čaša
  • brašno - 3 kašike
  • sirće - 1 kašika
  • sveže mleko - 4 kašike
  • Nadev
  • sir - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji pomešajte sve sastojke za sos. U posebnu činiju izmrvite sir.

Uzmite dve kore, premažite sa oko 4 kašike sosa, koji ste napravili. Posipajte preko izmrvljeni sir. Kore secite po sredini, na pola. Svaku polovinu uvijte u rolat, pa stavite u tepsiju.

Ovaj postupak ponavljajte i sa preostalim korama, tako da uzimate po dve kore. Umutite jaje i rolate dobro premažite.

Posipajte susam preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 30 minuta ili dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: