Jednostavan teleći gulaš sa pečurkama

Jednostavan teleći gulaš sa pečurkama

17/04/2018
"Toliko jednostavan da će čak i kuvar početnik uspeti da ga napravi"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 345
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • pečurke - 400 g
  • luk - 4 glavice
  • paradajz pire - 2 šolje
  • bujon od povrća - 1 l
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 2 supene kašike
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na zalogaje i pržimo ga u ulju.

Krušpnije isečemol luk i pečurke i stavljamo ih u meso. Pržimo još 10 minuta i sipamo bujon.

Kuvamo 40 minuta na tihoj vatri i dodajemo paradajz pire, so, biber i alevu papriku. Dinstamo dok se ne zgusne i isključujemo ringlu.

Ostavljamo jelo na vatri sa poklopcem 20 minuta i nakon toga serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar