Voćni kolač sa želatinom

18/04/2018
"Da li i vi obožavate voćne slatkiše sa želatinom "
Priprema20 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno23 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano239
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • želatin - 10 g
  • voda - 50 ml
  • kiselo mleko - 250 g
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • kisela pavlaka - 200 g
  • belanca - 3 komada
  • šećer - 2 supene kašike, kristal
  • voće - 1 šolja, isečeno iz slatkog (slatko od 1 mandarine i tamnih trešanja)
  • slatko - za dekoraciju, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Kalup za kuglov obima 1 litar, obložen folijom.

Želatin potopite u hladnu vodu na oko 10-15 minuta. Nakon toga stavite u mikrotalasnu da postane tečan ili na mnogo tihu vatru. Skinite i ostavite sa strane.

Kiselo mleko pomešajte sa šećerom u prahu, vanilom i lagano i pažljivo dodajte u rastvoreni želatin.

Pavlaku mutite dok ne postane glatka, i u porcijama dodajte u mlečnu smesu.

Belanca umutite na sneg, u porcijama dodajte kristal šećer.

Na kraju dodajte i isečeno voće, promešajte i sipajte smesu u kalup za kuglof, prethodno opran hladnom vodom, ili malo namažite ivice uljem, ili obložite ivice folijom, ali folija treba da viri izvan kalupa.

Kolač stavite na hladno mesto na oko 4-6 sati ili 1 noć da se želira.

Kad bude potpuno gotov, toplim nožem prođite po ivicama i okrenite na poslužavnik.

Dekorišite celim voćem iz slatkog po izboru.

Napomena: Za toping sam koristila sirup iz amareto trešanja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar