Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa nadevom od pavlake i jagoda

Ekleri sa nadevom od pavlake i jagoda

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Ekleri sa nadevom od pavlake i jagoda4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
40
"Izvrsni ekleri koji se bukvalno tope u ustima Nije za ljude sa slabim živcima"

Potrebni sastojci

  • Za kuvano testo
  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 100 g
  • brašno - 150 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 4 komada, manja
  • pavlaka - 250 ml, za mućenje
  • jagode - 150 g
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo sveže mleko, maslac, šećer i so na ringlu dok ne provri. Dodajemo brašno uz neprestano mešanje dok se ne dobije glatka lopta testa.

Čekamo da se prohladi i dodajemo jaja jedno po jedno i mešamo dok se potpuno ne upiju - koristila sam mikser za tu svrhu.

Zagrevamo rernu na 200 stepeni.

U posudi za pečenje, postavljenoj papriom za pečenje, oblikujemo eklere - možemo da koristimo špric ili dve kašičice.

Pečemo dok ne dobiju zlatastu boju - oko 30-35 minuta, dok za to vreme ne otvaramo vrata od rerne!

Jagode sečemo na parčiće i posipamo šećerom, ostavljamo 10 minuta da puste sok i pasiramo. Dobijenu smesu sravljamo da provri na par sekundi i posle ohladimo (ako su ekleri za brzu konzumaciju - možemo da propustimo ovaj korak).

Umutimo pavlaku u vazdušast sneg i dodajemo postepeno pasirane jagode, mešamo dok se ne homogenizuje.

Punimo ohlađene eklere i serviramo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: