Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake

Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake

ZoriZori
Guru
8932865k
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Odlični su sa čašom belog vina Uverite se sami!"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 250 g
  • parmezan - 50 g narendanog
  • krem sir - 1/2 pakovanja od 125 g
  • mocarela - 50 g
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • žumance - 1 kom.
  • kiseli krastavčići - 3 kom.
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • mirođija - 1/4 vezice
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.

Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan čen belog luka, ustinjenu mirođiju, sitno naseckane kisele krastavčiće, biber i malo soli. Sve dobro promešati i na kraju dodati mocarelu, pokidanu na komadiće.

Kašikom puniti svaki šampinjon smesom, pa ih prebaciti u tavu, prekrivenu papirom za pečenje, prethodno namazan maslacem, pa naprskati šampinjone odozgo maslinovim uljem pomoću prskalice.

Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, na srednjoj rešeci i uključenim ventilatorom, oko 15 minuta, dok šampinjoni i nadev ne dobiju prijatnu zlatno-braonkastu boju.

Servirati sa strukovima svežeg peršuna i dobro ohlađenim belim vinom.

Prijatno i živeli!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: