Način pripreme
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.
Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan čen belog luka, ustinjenu mirođiju, sitno naseckane kisele krastavčiće, biber i malo soli. Sve dobro promešati i na kraju dodati mocarelu, pokidanu na komadiće.
Kašikom puniti svaki šampinjon smesom, pa ih prebaciti u tavu, prekrivenu papirom za pečenje, prethodno namazan maslacem, pa naprskati šampinjone odozgo maslinovim uljem pomoću prskalice.
Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, na srednjoj rešeci i uključenim ventilatorom, oko 15 minuta, dok šampinjoni i nadev ne dobiju prijatnu zlatno-braonkastu boju.
Servirati sa strukovima svežeg peršuna i dobro ohlađenim belim vinom.
Prijatno i živeli!