Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zeljanica»Domaća pita od kiselog kupusa

Domaća pita od kiselog kupusa

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Kuvar
20540718
Domaća pita od kiselog kupusa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
7
"Traži se majstorluk za spremanje, inače sa jedenjem, obećavamo vam, nećete se sresti ni sa kakvim problemima"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • so - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • voda - 500 ml
  • Za nadev
  • kiseli kupus - 1 velika kisela glavica ili dve manje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na sitno i izdinstajte ga u ulju dok se blago ne zaprži. Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje se deli na jednake delove.

Svaki deo oblikujte u lopticu. Poređajte loptice u posudu za pečenje i prelijte ih obilno uljem. Ostavite testo da odstoji 10-15 minuta.

Uzmite lopticu testa i rasteglite je kao krug preko stolnjaka. Kada se razvuče u veliku koru, poliva se sa malo ulja i nekoliko kašika dobijenog nadeva.

Uvijte u rolat pomoću stolnjaka. Stavite rolat u posudu za pečenje namazanu uljem, oblikujući ga u puža. Tako se uradi i sa ostalim lopticama.

Ostavite zelnik da odstoji još 10 minuta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Poprskajte gotovu pitu vodom i prekrijte krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: