Krem supa od šampinjona sa krutonima od belog luka

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
18/04/2018
"Volimo ih i odvojeno, ali i u kombinaciji - supa i krutoni su božanstvni "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za supu
  • šampinjoni - 300 g, sveži
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • celer - 50 g (koren)
  • krompir - 3 komada
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • kisela pavlaka - 50 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslac - 20 g
  • so - po želji
  • biber - po želji (mleven)
  • za krutone
  • beli luk - 1 čen (veliki)
  • ulje - 50 ml, ili maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa spremanjem krutona, narendajte čen belog luka i pomešajte ga sa uljem. Sklonite koricu sa hleba, pa meki deo isecite na kockice i stavite u malu tepsiju.

Hleb prelijte smesom od belog luka i ulja, pa dobro promešajte. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite, a s vremena na vreme promešajte krutone, dok ne dobiju svetlosmeđu boju.

Očistite i isecite luk, šargarepu, koren celera, krompir i pečurke na nešto krupnije komadiće. Stavite ih u posoljenu vodu, da se kuvaju na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.

Procedite bujon čorbe, ispasirajte skuvano povrće, dodavajući u nekoliko navrata bujon. Razredite kiselu pavlaku sa svežim mlekom i dodajte ih supi.

Dodajte začin, posolite, posipajte biber i dodajte maslac. Ostavite da supa proključa i sklonite sa vatre. Poslužite sa krutonima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar