Letnja supa od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
11/10/2017
"Od ničega - nešto, uz to sa odličnim ukusnim rezultatom! To je naša laka supica od belog luka "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano347
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i pasiramo čenove belog luka.

Luk isečemo na sitne kocke. U odgovarajućoj šerpi ga izdinstamo u zagrejanoj masnoći.

Čim omekša dodajemo bujon, luk i sirće. Ostavljamo da se krčka na slaboj vatri 20 minuta.

Na kraju razmutimo brašno sa malo hladne vode i dodajemo ga u supu, dok neprestano mešamo.

Neposredno pre nego što sklonimo supu s ringle dodajemo umućena žumanca i maslac.

Za bruskete - isečene kriške namažemo maslacem i zapečemo u rerni dok se ne zarumene. Natrljamo ih belim lukom i posolimo.

Serviramo toplu supu, posutu mirođijom i zapečenim bademima. Garniramo je sa brusketima od belog luka.

Lagana, aromatična i prijatna supa, koje se sprema veoma lako i brzo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar