Način pripreme
Počnite sa spremanjem krutona, narendajte čen belog luka i pomešajte ga sa uljem. Sklonite koricu sa hleba, pa meki deo isecite na kockice i stavite u malu tepsiju.
Hleb prelijte smesom od belog luka i ulja, pa dobro promešajte. Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite, a s vremena na vreme promešajte krutone, dok ne dobiju svetlosmeđu boju.
Očistite i isecite luk, šargarepu, koren celera, krompir i pečurke na nešto krupnije komadiće. Stavite ih u posoljenu vodu, da se kuvaju na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
Procedite bujon čorbe, ispasirajte skuvano povrće, dodavajući u nekoliko navrata bujon. Razredite kiselu pavlaku sa svežim mlekom i dodajte ih supi.
Dodajte začin, posolite, posipajte biber i dodajte maslac. Ostavite da supa proključa i sklonite sa vatre. Poslužite sa krutonima.