Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa medom, senfom i kečapom

Pileći bataci sa medom, senfom i kečapom

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
4617444
Pileći bataci sa medom, senfom i kečapom
Fotografije: Nina Ivanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Sa raskošnom glazurom od meda i neodoljivim ukusom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 4 komada /oko 1 kg/
  • med - 200 ml (otopljen na pari)
  • pivo - 1 l
  • peršun - svež ili sušen
  • beli luk u prahu - čenovi ili svež
  • kečap
  • senf
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku tavu sipajte pivo i poređajte pileće batake. Neka ostanu tako sat vremena. Nakon toga svaki batak premažite senfom.

Zatim stavite i kečap na svaki batak. Količina kečapa i ukusa je prilagođena vašem ukusu. Na kraju se dobija hrskava pikantna korica.

Otopite med na pari i svaki batak prelijte, a preostali med isipajte oko bataka u tavi. Na kraju se dobija odličan sos. Zatim posipajte svaki batak peršunom i belim lukom.

Možete da posipate beli luk oko bataka, da dobijete pikantniji sos.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena ili više, dok bataci ne budu gotovi i dok se sos ne zgusne.

Bataci budu veoma sočni.

Ukus im je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: