Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Prlenke sa kukuruznim brašnom

Prlenke sa kukuruznim brašnom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
244541k68
Prlenke sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 6
19/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ugrejte tiganj, danas nam se jedu prlenke sa kukuruznim brašnom"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • kukuruzni griz - 3 supene kašike
  • integralno brašno - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad (M veličina)
  • kiselo mleko - 200 g
  • soda za hleb - 1 kašičica (ravna)
  • sirće - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičica
  • maslinovo ulje - 1 supene kašika
  • ovčiji sir - domaći po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite kukuruzno brašno, kukuruzni griz, integralno brašno, jaje, kiselo mleko, u kome smo pomešali sodu, sirće, so i maslinovo ulje. Sve promešajte viljuškom.

Dobijate smesu kao retka kaša.

U pleh sa dnom koje ne lepi, prethodno namazan i posut brašnom. Ako nemate odgovarajući pleh, koristite papir za pečenje. Poravnajte dobro.

Ako želite odozgo možete izrendati ovčiji i drugu vrstu sira. Ja uvek volim da polovina prlenke bude sa sirom, a druga bez.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni, na donjem i gornjem grejaču sa ventilatorom, ne više od 18-20 minuta.

Kukuruzna prlenka je tanka (oko 1 cm), hrskava i ukusna, i topla i hladna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: