Jareći kurban

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/04/2018
"Iz stare bakine knjige sa receptima smo izabrali ovaj ukusni jareći kurban "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1.5 kg (sa kostima)
  • luk - 1 glavica, stara
  • biber - 10 komada, u zrnu
  • ulje - ako je potrebno
  • voda
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite jaretinu i isecite na kockice, gde ima kost ostavite parče da bude veće. Stavite u veliku šerpu sa vodom i kad provri, i kad se stvori pena, skinte je rešetkastom kašikom.

Kad se izbistri, dodajte isečen luk i zrna bibera. Stavite poklpac i ostavite kurban čorbu da se krčka na tihoj vatri.

Kuvajte oko 2 sata, posolite, probajte i ako je meso kuvano, izvadite ga.

Napomena: Ako vam je meso krtije i nema dovoljno masnoće, dodajte malo ulja dok se kurban kuva.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar