Kurban boranija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
24/04/2018
"Neverovatno ukusna boranija, napravljena sa minimumom napora i sastojaka "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 006
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 3 kmada
  • voda - 1, 5 litar
  • boranija - dve šake
  • so - 5 g
  • peršun - 10 g
  • čubar - 5 g
  • aleva paprika - 10 g
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 20 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Operite boraniju i isecite na male parčiće. U odgovarajuću posudu za kuvanje stavite vodu da provri. U vrelu vodu stavite boraniju.

Šargarepe nasrendajte i dodajte u boraniju koji vri. Luk očistite i isecite na male parčiće. Dodajte u jelo.

Brašno stavite u posudicu i razmutite sa malo hladne vode, da ne ostanu grudvice.

Stavite ulje, so, alevu papriku i čubar. Kuvajte tako dok boranija ne omekša.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar