Način pripreme
Medaljoni se očiste od svakakvih žila, do čistog mesa. Okreću se i prstima udaraju i daje im se oblik kocke. Ostavljaju se sa strane.
Pečurke se očiste vlažnim papirom, odstrani im se panjić do glave, ne ljušte se. U duboki tiganj se stavlja polovina maslaca sa 1 kašikom maslinovog ulja na visoku temperaturu. Zagreva se dok se ne dobije prijatna boja karamela. Smanjuje se i dodaju se Pečurke. Kuva se oko 6 minuta, dok njihova voda ne uvri uz neprestano mešanje drvenom varjačom.
Dodaje se usitnjen luk, kuva se oko 3 minuta, da omekša, dodaje se i sitno iseckan beli luk, majčina dušica, posipa se sa četvrtinom kašičice soli i biberom. Ostavlja se na umerenoj ringli da se izdinsta uz neprestano mešanje, oko 3-4 minuta. Vadi se rupičastom kašikom i ostavljaju se sa strane.
Tiganj se obriše vlažnim kuhinjskim papirom, dodaje se drugi maslac i kašika maslinovog ulja, zagreva se. Kocke filea se posole i pobibere. Rukama se rasporede svuda.
Čeka se da se masnoća jako zagreje do prijatne karamel boje i da spadne pena od maslaca i stavljaju se parčići mesa. Kuva se oko 2 minuta na jednoj strani, okreću se i kuvaju se još jedan minut. Izvade se.
U isti tiganj se sipa vino, ostavlja se da se redukuje na pola, oko 3 minuta, dok se istruže dno drvenom varjačom. Kuva se na umerenoj temperaturi. Dodaje se bujon i ostavlja se oko 5 minuta da se krčka, sipa se i pavlaka, kuva se oko 2 minuta uz neprestano mešanje ili dok ne postane gusto.
U tiganj se vraćaju pečurke i medaljoni, prelivaju se sosom nekoliko puta, da se zagreju i izvade se. Servira se.