Kurban od jarećeg mesa

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
21/04/2018
"Kurban od jarećeg mesa - kako to nalaže tradicija "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1 - 1, 5 kg
  • luk - 1/2 glavice
  • biber - 5 - 6 zrna
  • so - po ukusu
  • voda
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Jareće meso se iseče na sitno i stavlja u šerpu punu vode. Kada provri, formira se pena koju sklanjamo kašikom dok ne ostane čista voda.

Sečemo luk na parčiće i dodajemo u meso.

Kada provri stavljamo i biber u zrnu.

Ako nam se čini postan kurban dodajemo malo ulja. Pred kraj kuvanja u meso dodajemo i so.

Kuva se oko sat ili sat i po u zavisnosti od mesa.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar