Pohovana kokoška

21/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Da ćemo jesti kokošku jasno je, pitanje je - da li ste doneli dovoljno piva "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
  • prezle - 2 kašike
  • jaja - 2 komada
  • biber
  • maslac - 70 g
  • ulje - za prženje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo dobro kokošku, nakon toga je isečemo na porcije.

U šerpi skuvamo porcije mesa dok ne bude gotovo.

Nakon što ih izvadimo ostavljamo ih da se ohlade. Nakon toga svaku porciju potapamo redom u brašno, jaja, prezle, jaja i ispržimo u zagrejanom ulju.

Gotovo meso stavljamo u veliki tanjir i prelivamo preprženim maslacem.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar