Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Kokoška s prazilukom i pirinčem

Kokoška s prazilukom i pirinčem

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Kokoška s prazilukom i pirinčem
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Od seoske kuhinje nema ukusnije, zaista nema"

Potrebni sastojci

  • kokoška - 1/2 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • praziluk - 1 struk
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite celu kokošku na porcije i stavite da se kuvaju samo bataci i mesnati delovi.

Kada meso provri dodajte pileći bujon i malo soli. Kada se skuvaju šargarepe izvadite ih iz bujona.

Isecite praziluk na sitno sa šargarepom i paprikom. Propržite ih i dodajte opran pirinač, njega takođe zapržite zajedno s prazilukom.

Sipajte tri šolje bujona u pirinač, pospite čubrom i biberom, promešajte i poređajte meso, ako želite da ima hrskavu kožicu namažite je alevom paprikom.

Zapecite u rerni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: