Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od pasulja»Salata od pasulja u pečenoj paprici

Salata od pasulja u pečenoj paprici

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Salata od pasulja u pečenoj paprici
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Super salata, servirana na zanimljiv način - očaraćete goste"

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 1 tegla, crvene
  • pasulj - 2 šolje, kuvan, zreo
  • šargarepa - 2 komada
  • crveni luk - 1 glavica, srednja
  • so - po želji
  • balzamiko sirće
  • nana - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte zreo pasulj. Pre nego što sklonite sa vatre, 10-15 minuta, dodajte šargarepu i so.

Oecite i sklonite na stranu, da se ohladi.

Krupnije paprike /oko 5-6 komada/ odvojite za punjenje.

Drugu polovinu isecite na tanke tračice, pa im dodajte luk i kockice šargarepe.

U činiji pomešajte pasulj i iseckano povrće.

Dodajte sirće, ulje i nanu. Dodajte so, ako je potrebno.

Dobijenom smesom napunite paprike, ukrasite ih i poslužite uz odgovarajuće jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: