Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Kraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavalju

Kraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavalju

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Kraljevski šampinjoni u maslacu i kačkavalju3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Sa titulom ili bez - kako i da ih pogledate, ove pečurke su pravo meze uz pivo"

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 600 g, kraljevski
  • maslac - 80 g
  • kačkavalj - 120 g
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • nana - 1 kašičica, sušena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite kraljevske šampinjone, ali ih nemojte guliti. Isecite ih na trake ili na sitne komadiće.

Stavite maslac u tiganj, kada se zagreje, dodajte i pečurke. Pečurke puštaju sok, pa nije potrebno da se dodaje voda. Promešajte i dodajte univerzalni začin.

Propržite pečurke, kada ostane samo ulje. Poslužite šampinjone dok su vrući i preko posipajte rendani kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: