Krem karamel sa celim kruškama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
22/04/2018
"Ovakav krem karamel niste probali dosad - šta čekate "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 ml
  • jaja - 5 komada
  • vanilin šećer
  • kruške - 2 komada, sveže ili iz konzerve
  • šećer - 170 g
  • Za karamel
  • šećer - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvajte kruške, ako su sveže, sa 1 kašikom šećera, oko 15 minuta. Isecite na pola, pa očistite semenke i drške. Neka se ohlade.

Ako koristite kruške iz konzerve, onda ih iscedite. U tepsiji napravite karamel i njime prelijte kruške. Umutite jaja. Dodajte vanilin šećer.

Stavite mleko sa šećerom na ringlu (ne treba da proključa, samo da se šećer otopi).

Pomešajte mleko sa jajima, sve vreme mešajući. Isipajte smesu u tepsiju sa karamelom.

Pecite na pari na 150 stepeni. Dobijeni krem karamel ostavite na nekoliko sati u frižider, da se stegne.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar