Sos Gorgonzola

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Sos Gorgonzola7 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Sa takvim bogatim sosom možete da servirate sve i to će garantovano biti ukusno"

Potrebni sastojci

  • gorgonzola - 100 g
  • pavlaka za kuvanje - 450 - 500 ml
  • so - 1 prstohvat
  • med - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat ili po ukusu
  • beli biber - 1 prstohvat ili po ukusu
  • muskatni oraščić - 1/3 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pavlaku na slaboj vatri i namrvite/isecite unutra sir gorgonzolu.

Malo pojačajte vatru i mešajte dok se ne rastvori i ne bude grudvi.

Začinite solju i začinima, stavite med i mešajte 3-4 minuta dok se sos blago krčka.

Servirajte topao u društvu s mesom ili povrćem i ohlađen - za sos uz salate.

Prijatno!

P.S. Med je u principu po želji, može i bez njega, ali ide sjajno uz gorgonzolu i nećete pogrešiti ako ga probate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: