Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Gurabije bez mešenja

Gurabije bez mešenja

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Gurabije bez mešenja
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
1
"Gurabije za decu - bez mešenja, bez prljanja - zagarantovan užitak za sve"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 velika
  • prašak za pecivo - 1 supena kašika
  • maslac - 125 g
  • šećer u prahu - 1 šolja, nepuna
  • suvo grožđe - 2 - 3 supene kašike
  • brašno od šipka - 3 supene kašike
  • belo brašno - 3 - 4 supene kašike, pšenično
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac. Uključujemo rernu da se ugreje na 180 stepeni.

Sipamo rastopljeni maslac u posudu i u njega dodajemo šećer u prahu (1 šolja, nepuna) i vanilu. Mutimo žicom i stavljamo jaja. Dobro pomešamo, sipamo prašak za pecivo, brašno od šipka (3 supene kašike), i suvo grožđe.

Dodajemo i belo pšenično brašno (3 ili 4 supene kašike) - da dobijemo gusto testo.

U pleh stavljamo papir za pečenje, namažemo ga uljem i sipamo testo. Rasporedimo ga spatulom (kao koru) i pečemo u ugrejanoj rerni dok ne bude gotovo, približno oko 10 minuta, dok ivice ne dobiju braon boju.

Izvadimo pleh iz rerne i ostavljamo koru da se ohladi u njemu. Kad se ohladi, pražljivo u plehu isečemo gurabije, kalupom po izboru.

Komade koji su ostali možemo koristiti za drugi desert.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: