Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Pljeskavice»Teleća pljeskavica na roštilju

Teleća pljeskavica na roštilju

Petya ToskovaPetya Toskova
Pomoćnik kuvara
5619287
Teleća pljeskavica na roštilju4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Iiiii zamirisalo je na proleće, dobro raspoloženje i teleću pljeskavicu na roštilju"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • kačkavalj - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • ljute paprike - 1 komad
  • jaja - 1 komad
  • kumin - mleven
  • korijander - mleven
  • so
  • čubar
  • biber
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu stavljamo mleveno meso, luk sitno isečemol, i ljutu papriku. Dodajemo začine i jaja, izrendamo kačkavalj. Dobro promešamo i stavljamo u frižider na oko 30 minuta.

Nakon toga ugrevamo roštilj ili gril tiganj i mešamo i oblikujemo pljeskavice, namažemo ih maslinovim uljem i pečemo dok ne budu gotove.

Ako vam se lepe, namažite roštilj sa pola glavice luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: