Način pripreme
Ovo je ideja za brz i interesantan desert, koji je takođe i izuzetno jednostavan za pripremu. Jedino su vam potrebni kalupi za mafine, sa kojima ćete napraviti korpice. Fil koji predlažem je najobičniji i možete ga zameniti drugim po izboru - od pavlake, za čizkejk, ili ako žurite možete pripremiti od gotovog skroba. Ideja mi je najviše da vam predložim način serviranja ovih interesantnih korpica.
Pripremaju se na sledeći prost način:
1. Tortilje (iste koje koristimo za fahitas) namažemo rastopljenim maslacem sa obe strane uz pomoć četke Posipamo sa malo smeđeg šećera samo sa jedne strane i po želji posipamo cimetom. Sečemo na 4 pravilna trougla.
2. Stavljamo po dva trougla u svaki kalup za mafine, tako da osnova dobro popuni dno, a oštri /tj, uži deo/ da malo viri na gore. Pritiskam da se dobro slegne i posipamo preostalim smeđim šećerom.
3. Pečemo kratko - oko 4-5 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni.
Izvadimo i ostavimo da se stvrdnu, nakon toga vadimo gotove koripice iz kalupa.
4. Za dil umutimo žumance sa malo mleka, skrobomi vanilom. Preostalo mleko stavljamo na umerenu vatru zajedno sa šećerom i fino izrendanom korom limuna. Čim mleko provri i šećer se rastopi, lagano sipamo skrob i mešamo intenzivno dok se ne zgusne. Na kraju dodajemo maslac.
5. Gotov fil ostavljamo da se malo ohladi, da se više stegne, mešamo s vremena na vreme da se ne bi uhvatila korica.
6. Stavljamo po nekoliko kašika fila u svaku korpicu i odozgo poređamo borovnice.
Po želji borovnice možemo posuti šećerom u prahu.
Serviramo odmah, zato što je moguće, da ako ih stavimo u frižider, one omekšaju i da ne budu hrskave.
Neka vam je slatko!