Način pripreme
U dubokoj posudi razmutite kvasac i šećer sa vodom. Dodajte pola kukuruznog brašna i 2 kašike belog brašna. Zamesite retko testo. Posudu pokrijte folijom i ostavite na toplo mesto, da bude oko 30 minuta.
Smesi dodajte ulje i sveže mleko i dobro promešajte. Preostala brašna pomešajte, dodajte so i postepeno ih dodajte retkoj smesi. Mesite najmanje 10 minuta na nabrašnjenoj površini, dok ne postane glatko i elastično.
Testo stavite u nauljenu činiju, pokrijte krpom i ostavite ga da naraste, dok se ne udvostruči. Naraslo testo podelite na 2 dela. Napravite 2 lopte, koje ćete staviti u tavu sa papirom za pečenje i koju ste prethodno posipali kukuruznim brašnom.
Neka naraste još sat vremena. Hleb se u početku peče na 220 stepeni oko 10 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 190 stepeni i pecite tako još 20 minuta.