Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Bubci sa pirinčem i zeljem

Bubci sa pirinčem i zeljem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Bubci sa pirinčem i zeljem
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Proleće je došlo, kada na trpezu stavimo ukusne bubce sa pirinčem i zeljem"

Potrebni sastojci

  • pileći bubci - 600 - 800 g, skuvani
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • zelje - 300 g
  • ulje - 70 g
  • so - po ukusu
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo zelje i stavljamo ga u šerpu na oko 3-4 minuta da se izdinsta. Nakon što ga izvadimo isečemo ga.

Pirinač operemo pod tekućom vodom. Isečemo luk na sitno. Očistimo bubce. Ja ih stavljam odvojeno da se skuvaju. Nanu isečemo na sitno.

U masnoću stavljamo isečen luk i pirinač i propržimo oko 3-4 minuta. Dodajemo im oprano i isečemo zelje, prodinstamo dok ne smanji svoj obim.

Prelivamo vrelom vodom, možemo da koristimo i bujon od bubaca, ali obavezno je da bude vruć.

Tako ostavljamo dok pirinač ne postana skoro gotov i nakon toga dodajemo i bubce.

Promešamo dobro i ostavljamo da vri dok ne bude gotovo. Pre nego što sklonimo s ringle posipamo nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: