Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Bulgur sa brokolijem, patlidžanom i karfiolom

Bulgur sa brokolijem, patlidžanom i karfiolom

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Pomoćnik kuvara
692625033
Bulgur sa brokolijem, patlidžanom i karfiolom
Fotografije: Borislava Dimitrova
1 / 2
25/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Savršeno vegetarijansko jelo - uživanje u svakom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • bulgur - 200 g
  • karfiol - 150 g, zamrznut
  • brokoli - 150 g, zamrznut
  • luk - 3 glavice
  • patlidžan - 4 komada, pečen
  • so
  • biber
  • grašak - 150 g, zamrznut
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo bulgur bar na 12 sati. Nakon toga ga dobro operemo i stavljamo u posudu za pečenje. Izdinstamo luk, isečen na sitno u tiganju.

U duboku posudu stavljamo patlidžan, koji je ispečen i oljušten pre toga.

Oko njega dodajemo luk, grašak, brokoli i karfiol - usitnjene.

Dolivamo masnoću, začinjavamo solju, biberom i možemo da stavimo bujon od povrća ili samo vodu.

Ostavljamo na 200 stepeni da se skuva bulgur dok tečnost ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: