Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Zapečena jela»Zapečeno jelo od piletine sa brokolijem i karfiolom u sosu sa mocarelom

Zapečeno jelo od piletine sa brokolijem i karfiolom u sosu sa mocarelom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Zapečeno jelo od piletine sa brokolijem i karfiolom u sosu sa mocarelom
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ukusno zapečeno jelo sa puno sočnog mesa, a mekani karfiol i brokoli, prekriveni kremastim sosom od mocarele."

Potrebni sastojci

  • piletina - 500 g fileta ili od bataka
  • karfiol - 250 g
  • brokoli - 250 g
  • pavlaka - 300 ml kuvanje
  • sir - 150 g Mocarela
  • jaja - 2 komada
  • biber - 1 kašičica, mleven
  • beli luk - 1 čen
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol i brokoli operite, podelite na cvetove srednje veličine. U šerpu sipajte litar vode, posolite i stavite na šporet da provri.

Ubacite cvetove u ključalu vodu na 1-2 minuta, ocedite u cediljci i stavite u posudu sa ledenom vodom (voda sa dosta kockica leda) da biste zaustavili proces kuvanja.

U tepsiju u kojoj ćete peći zapečeno jelo stavite pileće meso isečeno na sitne komade začinjeno biberom. Tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok meso ne promeni boju i pusti sok. Procedite sok i ostavite da se ohladi.

Pavlaku sipajte u posudu i dodajte rendanu mocarelu, jaja, sitno iseckani čen belog luka, alevu papriku, ohlađeni sok od mesa i so po ukusu, izmešajte u jednoličnu smesu.

Meso ravnomerno rasporedite u pleh, poređajte cvetove karfiola i brokolija i prelijte sosom. Pokrijte tepsiju folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 30 minuta. Skinite foliju i ostavite zapečeno jelo sa piletinom da se peče na istoj temperaturi oko 8-10 minuta, dok ne porumeni.

Ukusno zapečeno jelo od piletine sa brokolijem i karfiolom u sosu sa mocarelom - sa puno sočnog mesa, a mekani karfiol i brokoli, prekriveni kremastim sosom od mocarele.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: