Način pripreme
Karfiol i brokoli operite, podelite na cvetove srednje veličine. U šerpu sipajte litar vode, posolite i stavite na šporet da provri.
Ubacite cvetove u ključalu vodu na 1-2 minuta, ocedite u cediljci i stavite u posudu sa ledenom vodom (voda sa dosta kockica leda) da biste zaustavili proces kuvanja.
U tepsiju u kojoj ćete peći zapečeno jelo stavite pileće meso isečeno na sitne komade začinjeno biberom. Tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite dok meso ne promeni boju i pusti sok. Procedite sok i ostavite da se ohladi.
Pavlaku sipajte u posudu i dodajte rendanu mocarelu, jaja, sitno iseckani čen belog luka, alevu papriku, ohlađeni sok od mesa i so po ukusu, izmešajte u jednoličnu smesu.
Meso ravnomerno rasporedite u pleh, poređajte cvetove karfiola i brokolija i prelijte sosom. Pokrijte tepsiju folijom i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 30 minuta. Skinite foliju i ostavite zapečeno jelo sa piletinom da se peče na istoj temperaturi oko 8-10 minuta, dok ne porumeni.
Ukusno zapečeno jelo od piletine sa brokolijem i karfiolom u sosu sa mocarelom - sa puno sočnog mesa, a mekani karfiol i brokoli, prekriveni kremastim sosom od mocarele.