Zeljanica sa gotovim korama, kiselim kupusom i svinjskim mesom

25/04/2018
"Uzimate kiseli kupus, ukusnu svinjetinu i malo gotovih kora, prelivate ih i stavljate na toplo u rernu, ostalo ćemo vam reći posle "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • kiseli kupus - 1/2 glavice
  • svinjsko meso - 250 g
  • pirinač - 1 šaka
  • sok od paradajza - 100 g
  • voda - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 1 list
  • ljuta aleva paprika - po želji
  • ulje - 1 - 2 supene kašike
  • svinjska mast - 1 supena kašika /1 rastopljena/
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na tanke trakice, a svinjetinu na kockice. U dubokoj posudi ugrejtesvinjsku mast i ulje. Propržite meso i dodajte kupus.

Dodajte začine /bibeer, alevu papriku i ljutu alevu papriku/.

Dobro promešajte i dodajte pirinač i sok od paradajza. Prelijte kupus čašom tople vode /ako je potrebno malo više/ dodajte lovorov list, smanjite vatru i ostavite da se krčka dok kupus ne bude gotov. Pripremite kore.

Stavite od nadeva i uvijte u rolat, stavite u namazan pleh, i tako dok ne potrošite sastojke. Umutite jaja sa svežim mlekom, dodajte ulje i prstohvat bibera.

Prelijte zeljanicu stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 40 minuta ili dok vidno ne dobije lepu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar