Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Baklava»Sarajlija sa gotovim korama

Sarajlija sa gotovim korama

Sarajlija sa gotovim korama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
16
"Ne možete prosto da volite slatkiše, njih treba obožavati"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 16 komada
  • maslac - 1 pakovanje, rastopljen
  • lešnici - 1 šaka, mlevenih
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • prezla - 5 kašika
  • jabuka - 1 komad, velika
  • ratluk - 1 pakovanje, menta
  • sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
  • limunov sok - 2 kašike
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte sirup u maloj šerpi, skinite sa vatre, dodajte limunov sok, vanilu i ostavite napolju da se ohladi.

Promešajte u posudi mlevene lešnike, smeđi šećer i prezlu.

Kore rasklopite, svaku presavijte po sredini duže strane, četkom je lagano premažite rastopljenim maslacem i pospite sa 1-2 kašike od nadeva. Tankom oklagijom umotajte koru u rolat, oba kraja sakupite u vidu harmonike i izvadite oklagiju.

Poređajte ih u nauljeni pleh dobijene sarajlije. Poslednje kore su sa narendanom jabukom, šećerom i komadima ratluka. Umotava se u rolat koji se preseče na pola da se popuni pleh.

Odozgo prelijte preostalim maslacem, pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni do zlatne boje. Izvadite iz rerne i prelijte ohlađenim sirupom. Ostavite da upije sirup preko noći i servirajte.

Da poližete prste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: