Način pripreme
Očistite ribu, operite je i isecite na dva dela po dužini, posle još na dva po širini. Posolite, natrljajte biberom i pospite sokom od limuna. Ostavite u frižideru i počnite sa pripremom smese za pohohvanje.
Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete beo sneg. Smoki sameljite u blenderu dok ne dobijete fini prah. Od badema napravite listiće ili sameljite u blenderu, aloi kratko.
Svako parče marinirane rube uvaljajte u kukuruzno brašno, nakon toga u umućena belanca, posle u smesu od smokija i na kraju u listiće badema.
Pržite u ugrejanom ulju dok ne bude gotovo svako parče, posle toga ocedite na ubrusu da se odvoji višak masti.
Salatu ajzberg iskidajte, šargarepu isecite uz pomoć ljuštilice na tanke komade, paradajz na kockice.Crveni luk oljuštite, isecite na dva dela i odvojite donji deo, da napravite korpicu, a ostalo isecite i prebacite u salatu.
Začinite solju i maslinovim uljem. Korpice od luka napunite kukuruzom šećercom i maslinama.
Za sos pomešajte kiselo mleko, maslac, senf i beli luk i promešajte.
U odgovarajući tanjir poređajte pohovanu ribu, salatu i preko nje stavite korpicu sa lukom i kukuruzom, sos od belog luka i kriške limuna. Salatu pospite sosom sa pečenim listićima badema.
Neka vam je slatko i živeli!