Način pripreme
U šerpi izdinstamo isečene na krupno luk i beli luk sa uljem i malo vode.
Kad omekšaju dodajemo im paprike isečene na kocke. Oko dva tri minuta se dinstaju i one, nakon toga dodajemo sušeni paradajz i kečap.
Promešamo jednom, dvaput i stavljamo brašno, ponovo dobro promešamo. Sledi aleva paprika - jedno do dva mešanja i prelivamo bujonom od kuvanja.
Začinjavamo biberom, solju po ukusu, malo čubra i lovorov list i ostavljamo na vatri da provri.
Nakon što provri dodajemo meso (na primer dva bataka i belo ili šta imate), poklapamo poklopcem, vatra se smanjuje i ostavlja se jelo da se krčka na tihoj vatri dok se sos ne zgusne i sušeni paradajz ne omekša.
Pet minuta pred kraj stavljamo još malo čubra ili posipamo origanom.
Prijatno!
** Može da se napravi i sa svežim pilećim belim mesom. Tada se ono dodaje 5-6 minuta nakon dinstanja luka i belog luka. A nakon dodavanja vode stavljate kocku pilećeg bujona (za one koji ga koriste).