Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleća džigerica sa graškom u sosu od paradajza

Teleća džigerica sa graškom u sosu od paradajza

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Teleća džigerica sa graškom u sosu od paradajza
Fotografije: Potrebitel#184319
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Zapamtite - greota je da poslužite ovo ukusno jelo bez dobrog crnog vina"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 1 kg
  • grašak - 1 tegla (600 g)
  • paradajz - 1 kg
  • crno vino - 200 ml
  • crveni luk - 2 glavice
  • so
  • maslinovo ulje
  • muskatni oraščić
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu isecite is tavite u vodu sa malo sode bikarbone da odstoji oko 5-10 minuta, da otpusti krv. Operite je.

Luk isecite na kolutiće. Prodinstajte ga u maslinovom ulju ili ulju od kokosa. Kada malo omekša, dodajte džigericu. Od teleta ona uvek bude mekša. Posipajte začine, da džigerica sve dobro upije. Sačekajte dok ne promeni boju, pa dodajte narendani paradajz.

Smanjite vatru i poklopite, da se dinsta. Sipajte vino i grašak. Ako niste koristili iz konzerve - kuvajte pre dodavanja. Ostavie jelo da se krčka.

Spremno je za serviranje kada džigerica promeni boju i unutra, a kada paradajz bude malo suv. U poslednjih 5 minuta dodajte i maslinovo ulje, po želji.

Servirajte uz čašu crnog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: