Persijska supa sa korijanderom

10/04/2019
"Tobože supa, a ovaj korijander joj daje magičan ukus "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano178
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pileće grudi. Oljuštimo najveću šargarepu i 2 glavice luka.

U ekspres lonac stavljamo meso, šargarepu i luk, zajedno sa vodom kuvamo. Nakon što provri, smanjujemo ringlu i ostavljamo da vri 15 minuta. Sačekamo da malo padne pritisak u loncu i vadimo kuvane sastojke.

Izgnječimo luk i šargarepu. Pileće meso iskidamo uz pomoć viljuške.

Oljuštimo preostale šargarepe i sečemo na kockice. U ulju propržimo šargarepu dok ne dobije zlatnu boju. Sipamo propržienu šargarepu i izgnječenu šargarepu i luk. Dodajemo iseckano meso i začinimo začinima.

Stavljamo na vatru da provri ponovo, ovaj put bez poklopca. Nakon prvoh 10-15 minuta, dodajemo fidu.

Operemo korijander i sitno ga isečemo. Miris mu je jak i ako ne volite jake ukuse, možete smanjiti količinu.

Pravimo zapršku od dva žumanca, pomešana sa kiselim mlekom. Kad fida bude gotova, sipamo korijander i uzimamo jednu kutlaču bujona, dodajemo je lagano u zapršku.

Sipamo kiselo mleko i žumanca u supu. Promešamo i skidamo sa vatre nakon 1 minuta. Persijska supa sa korijanderom se servira uz svež hleb.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar