Način pripreme
Operemo pileće grudi. Oljuštimo najveću šargarepu i 2 glavice luka.
U ekspres lonac stavljamo meso, šargarepu i luk, zajedno sa vodom kuvamo. Nakon što provri, smanjujemo ringlu i ostavljamo da vri 15 minuta. Sačekamo da malo padne pritisak u loncu i vadimo kuvane sastojke.
Izgnječimo luk i šargarepu. Pileće meso iskidamo uz pomoć viljuške.
Oljuštimo preostale šargarepe i sečemo na kockice. U ulju propržimo šargarepu dok ne dobije zlatnu boju. Sipamo propržienu šargarepu i izgnječenu šargarepu i luk. Dodajemo iseckano meso i začinimo začinima.
Stavljamo na vatru da provri ponovo, ovaj put bez poklopca. Nakon prvoh 10-15 minuta, dodajemo fidu.
Operemo korijander i sitno ga isečemo. Miris mu je jak i ako ne volite jake ukuse, možete smanjiti količinu.
Pravimo zapršku od dva žumanca, pomešana sa kiselim mlekom. Kad fida bude gotova, sipamo korijander i uzimamo jednu kutlaču bujona, dodajemo je lagano u zapršku.
Sipamo kiselo mleko i žumanca u supu. Promešamo i skidamo sa vatre nakon 1 minuta. Persijska supa sa korijanderom se servira uz svež hleb.