Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Jermenski hleb Lavaš u rerni

Jermenski hleb Lavaš u rerni

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Jermenski hleb Lavaš u rerni
Fotografije: Juliya
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Jermenski lavaš u rerni za vaše sendviče, namaze i sve vrste ukusnih jela. ​"

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 360 g
  • voda - 200 ml, vrela
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1/2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno za pljosnati hleb i napravite udubljenje u njemu.

Dodajte so u ključalu vodu, promešajte i sipajte u udubljenje.

Mešajte, dodajte ulje i umesite meko testo.

Pokrijte ga folijom i ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Zatim stavite testo na pobrašnjenu površinu i podelite na 6-8 delova.

Uzmite jedan deo i razvijte ga oklagijom u tanku koru.

Lavaš pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 2-3 minuta na obrnutom plehu.

Za to vreme razvijte drugu koru.

Stavite ih na vlažnu krpu i pokrijte jermenski hleb vlažnom krpom.

Jermenski lavaš u rerni za vaše sendviče, lake namaze i sve vrste ukusnih jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: