Pečena jagnjetina za Đurđevdan sa začinima i povrćem

28/04/2018
"Božanstveno ukusna jagnjetina sa miksom mirisnih začina - jelo za prijatelje "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano237
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na porcije, operite i osušite pamučnom krpom. Posolite po ukusu i pospite mlevenim miksom bibera. Rukama utrlajte so i biber u meso.

U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte alevu papriku, brašno, pivo i maslinovo ulje. Promešajte sve sastojke.

Potopite svaku porciju mesa, uvaljajte je u smesu i ostavite u posudi. Oko mesa iskidajte začine, pokrijte folijom i ostavite na jednu noć u frižideru.

Pečurke i šargarepu očistite i operite. Pečurke ostavite cele, a šargarepu isecite na tri dela. Zalinite solju i miksom bibera.

Po dnu dubokog pleha poređajte sveže začine, preko njih stavite šargarepu i pečurke, poređajte začinjeno meso, oko njega poređajte i preostali deo od šargarepe i pečuraka, oko mesa pažljivo sipajte pivo i jednu šolju vode, uvijte pleh aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče.

U početku rerna je na maksimumu, nakon 20 minuta smanjite na 180 stepeni. Što se meso više peče na niskoj temperaturi, biće krtije i sočnije. Pecite 90 minuta.

Skinite foliju i prelivajte meso dobijenim sosom. Pecite još 30 minuta bez folije, periodično prelivajte sosom. Pecite dok ne dobije željenu boju. Izvadite meso i ostavite da odstoji 20 minuta.

Porcije mesa servirajte sa povrćem i preliveno sosom i svežim začinima za ukras. Miris je neverovatan, zbog miksa začina, a u kombinaciji sa jagnjetinom - prosto božanstveno!

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar