Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice sa sosom Bešamel

Ćuftice sa sosom Bešamel

Ćuftice sa sosom Bešamel
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Nije fer da se ove ćuftice pojedu tako brzo, svi žele da ih probaju, čak traže još"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška
  • začini - so, biber, aleva paprika, čubar, kumin
  • prezle - 1 supena kašika
  • kačkavalj - 200 g
  • za Bešamel
  • brašno - 200 g
  • maslac - 150 g
  • sveže mleko - 1 l
  • muskantni oraščič
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso napravimo tako što sve sastojke pomešamo u posudi, luk iseckamo, a krišku hleba potopimo u vodu.

Smesu dobro promešamo od nje oblikujemo ćuftice veličine oraha ili malo veće - po želji.

Poređamo ih u mali pleh - ja sam koristila vatrostalnu činiju.

Bešamel pripremamo tako što u šerpi ugrevamo malo ulja i rastopimo maslac. Nakon toga dodajemo brašno i dobro zapržimo.

Kad bude gotovo sipamo u mleko koje vri, i mešamo dok se ne zgusne. Začinimo začinima. Ćuftice prelivamo bešamel sosom i posipamo obilno kačkavaljem.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu potpuno gotove. Na kraju posipamo iseckanim peršunom.

Ćuftice sa sosom Bešamel su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: