Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Mini ćuftice sa bešamel sosom i topljenim sirom

Mini ćuftice sa bešamel sosom i topljenim sirom

Mini ćuftice sa bešamel sosom i topljenim sirom
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Kladimo se da ćete pojesti duplo više nego što ste očekivali, zato što znamo koliko su ove ćuftice ukusne"

Potrebni sastojci

  • za ćuftice
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • prezle - 100 g
  • hleb - 1/2 kriške
  • so - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • aleva paprika - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • jaja - 1 komad
  • za bešamel
  • sveže mleko - 800 ml
  • brašno - 4 supene kašike
  • ulje - 20 ml
  • maslac - 50 g
  • topljeni sir - 150 g
  • muskantni oraščić - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo mleveno meso, razbijemo jaje, dodajemo hleb, prethodno potopljen u vodu, kao i sve ostale sastojke. Zamesimo lepo i oblikujemo ćuftice, poređamo ih u pleh za pečenje. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Za to vreme u šerpi ugrevamo ulje, stavljamo maslac i ostavljamo da se rastopi. Čim bude gotovo dodajemo brašno i pržimo dok ne zamiriše na prženo brašno.

Nakon toga dodajemo mleko i mešamo dok se ne zgusne. Čim provri u sos dodajemo topljeni sir, muskantni oraščić i začine po ukusu.

Gotove ćuftice ostavljamo da se malo ohlade i stavljamo u tanjir na soso, sa strane možemo ukrasiti zelenom salatom i posuti suvim bosiljkom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: