Način pripreme
Patlidžan isečemo po dužini na tanke tračice, posolimo i ostavimo desetak minuta da se ocedi u đevđiru od crne vode. Operemo, ocedimo i pečemo na roštilju, prethodno, namazan uljem.
U mleveno meso dodajemo so, sitno iseckan crni luk, biber, peršun, kumin i dobro promešamo.
Dobro je da mleveno meso, pomešano sa drugim sastojcima odstoji neko vreme, da se začini.
Stavljamo pečene kriške patlidžana u krst i preko stavljamo ćufte, uvijamo patlidžanim i zabodemo čačkalicu za zube.
Odozgo stavljamo čeri paradajz i zvaršavamo kriškom paprike.
Prelivamo odozgo i okolo mašću, posolimo i stavljamo da se peče u rerni na 220 stepeni. Peku se oko 25 minuta.
Paradajz pire pomešamo sa 1 supenom kašikom brašna i prelivamo ćuftice.
Pečemo dok ne budu gotove, dok se sos ne zgusne.
Posipamo peršunom.
Prijatno!