Način pripreme
1. U posudi pomešajte dve vrste vina, šećer, vanilin šećer i belance. Mešajte dok se šećer ne rastopi.
2. Prosejte brašno u delovima sa praškom za pecivo i solju direktno u tečnu smesu i zamesite srednje meko i glatko testo.
Prebacite ga na brašnom posutu radnu površinu i razvucite na tanku koru, od koje isečete kvadrate.
3. U sredinu svakog stavite tanke komadiće ratluka i uvijte u tompuse.
4. Poređajte ih na malom rastojanju jedna od druge, na i papiru za pečenej i stavite u ugrejanu rernu na 190 stepeni, oko 20 minuta, ili dok ne dobiju lepu boku. Dobijate dve strandardna pleha koji se nalazi u svakoj rerni.
5. Ostavite da se ohlade i pospite ili uvaljajte obilnu u šećer u prahu.
Brzi, jednostvani, hrskavi i mnogo ukusni tompusi idealni za društvo uz šolju kafe.
Neka vam je slatko!