Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Preliveni kolač sa starim milibrotom (kozunakom)

Preliveni kolač sa starim milibrotom (kozunakom)

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Preliveni kolač sa starim milibrotom (kozunakom)
Fotografije: Anelia Tsoneva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
5
"Stari milibrot je super razlog da pripremite ukusan preliveni kolač"

Potrebni sastojci

  • milibrot - 2 komada
  • šećer - 6 šolja
  • voda - 3 šolje
  • viski - 3 supene kašike
  • urme - 100 g
  • orasi - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte orahe i izvadite jezgra, malo ih izlomite i pecite na suvom tiganju. U odgovarajuću posudu stavite vodu da provri i dodajte šećer. Mešajte neprestano dok se šećer potpuno ne rastvori.

Odvojite koštice od urmi i dodajte ih u sirup, stavite tri kašike viskija. Kuvajte dok se ne zgusne. Isecite milibrot na kriške debljine oko 2 prsta.

Pripremite posudu sa dnom koje se skida, obložite ga papiro za pečenje. Svaku krišku milibrota potopite u topao sirup i poređajte u kalup.

Da bi se dobro rasporedite, ako je potrebno izlomite neke kriške. Na svaki red odozgo stavljajte urme i pospite orasima. Odozgo nastavite da ređate milibrot dok ga ne potrošite.

Lagano pritisnite da poravnate kolač i da ga oblikujete. Prelijte ga preostalim sirupom i ostavite da odstoji jednu noć u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: