Način pripreme
Razbijte orahe i izvadite jezgra, malo ih izlomite i pecite na suvom tiganju. U odgovarajuću posudu stavite vodu da provri i dodajte šećer. Mešajte neprestano dok se šećer potpuno ne rastvori.
Odvojite koštice od urmi i dodajte ih u sirup, stavite tri kašike viskija. Kuvajte dok se ne zgusne. Isecite milibrot na kriške debljine oko 2 prsta.
Pripremite posudu sa dnom koje se skida, obložite ga papiro za pečenje. Svaku krišku milibrota potopite u topao sirup i poređajte u kalup.
Da bi se dobro rasporedite, ako je potrebno izlomite neke kriške. Na svaki red odozgo stavljajte urme i pospite orasima. Odozgo nastavite da ređate milibrot dok ga ne potrošite.
Lagano pritisnite da poravnate kolač i da ga oblikujete. Prelijte ga preostalim sirupom i ostavite da odstoji jednu noć u frižideru.