Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Aromatični svinjski đuveč

Aromatični svinjski đuveč

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Aromatični svinjski đuveč
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Jedan đuveč, u koji ćete se zaljubiti pre nego što ga probate - toliko je aromatičan"

Potrebni sastojci

  • svinjski ragu - 500 g
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • povrće - mešavina smrznutog povrća (boranija, karfiol, prokelj, bamija, crvena paprika)
  • so
  • ulje
  • kajenska paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, suv
  • pivo - 1 čaša
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski ragu se kratko prži u vrućem ulju.

Posuti sa malo soli i bibera i staviti u posudu za đuveč sa oljuštenim i krupno narezanim krompirom. U đuveč stavite i očišćene i narezane šargarepu i luk.

Odozgo rasporedite smrznuto povrće. Dodati soli po ukusu, crni biber, kajensku papriku i suvi origano.

Mast od prženog mesa sipajte zajedno sa pivom preko svih sastojaka. Poklopite đuveč i stavite ga u hladnu rernu.

Prvo pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Tada se temperatura smanjuje na 180 stepeni i pečenje se nastavlja sve dok meso nije gotovo.

Kada izvadite đuveč iz rerne, možete da ga pospete svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: