Pileća krilca na provansalski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
07/05/2018
"Prijatno svim ljubiteljima francuske kuhinje i zakletim gurmanima "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 600 g
  • ulje - 100 ml
  • luk - 2 velike glavice, star
  • šargarepa - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • masline - 10 - 12 komada
  • mladi beli luk - 1 struk
  • peršun - 6 - 7 strukova
  • majčina dušica - suva
  • so - po ukusu
  • paradajz - konzerva sa sokom, 1 posudica
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pileća krilca se iseku na pola, posipaju se solju i biberom. U šerpi se zagreva ulje i prže se krilca sa obe strane, tek toliko da se zaprže, izvade se u tanjir.

U istu masnoću sipamo od semenki očišćene i na trake isečene paprike, polumesece šargarepe, struk belog luka i sitno isečen crni luk. Zaprže se dok ne omekšaju, posuti s malo soli.

Dodajemo pileća krilca, paradajz, isečen bez ljuske i cele masline. Promeša se dobro, posipamo majčinom dušicom, biberom i solju po ukusu.

Tečnost treba da je malo iznad namirnica, ako nije sipa se malo vode.

Ringla je na trećem stepenu, kuva se na tihoj vatri dok ne bude gotovo meso, dok se meša s vremena na vreme dok ne ostane na masnoći. Serviramo posuto isečenim svežim peršunom.

Đakonija! Prijatno!

U originalu je sa pilećim batacima - ja sam improvizovala :)))

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar