Način pripreme
U toploj vodi promešajte kvasac i šećer sa 2 kašike brašna i ostavite da se aktivira na 10 minuta.
Nakon 10 minuta dodajte ostale namirnice i umesite srednje meko testo, pa ga ostavite da naraste oko 40 minuta.
Podelite testo na 2 ili 3 dela, zavisno od toga koliko velike pite želite. Svaki deo razvijte oklagijom u pravougaonu koru.
U posudu stavite sitan sir, sitno seckani mladi luk, narendani kačkavalj i izmrvljeni kravlji sir i sve dobro promešajte.
Preko testa rasporedite nadev, pa skupite krajeve, kao da sklapate pismo. Okrenite, pospite sa malo brašna i razvucite u tanku koru.
Poređajte pite na papir za pečenje. Odozgo ih premažite sa malo ulja, pospite origanom ili drugim začinom prema vašoj želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta do zlatne boje.
Izvadite pite na rešetku, iskidajte ih na komade i uživajte. Fantastičan ukus!