Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene vekne»Domaće punjene pogačice

Domaće punjene pogačice

Domaće punjene pogačice
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Zadovoljna lica svih koji su probali ove neverovatno ukusne punjene pogačice su glavni razlog da u subotu ustanete rano, da biste ih pripremili"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 30 g
  • sveže mleko - 300 ml
  • voda - 100 ml za kvasac
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • brašno - 1 kg
  • susam
  • nadev
  • ljutenica - 1/2 tegle
  • kačkavalj - 200 g
  • kobasica - 200 g, teleća
  • žumance - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac pomešamo u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo 10 minuta, dodajemo u brašno sa ostalim sastojcima i zamesimo meko testo. Ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom da se udvostruči.

Podelimo na 12 lopti.

Kačkavalj i kobasicu sečemo na sitne kockice. Svaku loptu od testa razvučemo na malu okruglu pogaču, odozgo namažemo sa 1 kašičicom ljutenice, rasporedimo malo kačkavalja i kobasice i uvijamo kao čvor, da se ponovo oblikuje lopta.

Poređamo sve punjene loptice sa zavezanim delom na dole, odozgo namažemo umućenim žumancem i posipamo susamom. Stavljamo u hladnu rernu i uključujemo na 180 stepeni, pečemo 40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.

Serviramo tople punjene pogačice, imaju ukus pice.

Odličan domaće pripremljen doručak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: