Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Arapski hleb»Domaće arapske pite punjene sirom i lukom

Domaće arapske pite punjene sirom i lukom

Domaće arapske pite punjene sirom i lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Danas smo se odlučili za domaće arapske pite punjene sirevima i lukom. Hoćete li i vi da ih probate"

Potrebni sastojci

  • voda - 250 ml, topla
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • ulje - 4 kašike
  • šećer - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 500g
  • nadev
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • kačkavalj - 80 g, narendan
  • sitan sir - 100 g
  • sir - 100 g, izmrvljen
  • origano
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi promešajte kvasac i šećer sa 2 kašike brašna i ostavite da se aktivira na 10 minuta.

Nakon 10 minuta dodajte ostale namirnice i umesite srednje meko testo, pa ga ostavite da naraste oko 40 minuta.

Podelite testo na 2 ili 3 dela, zavisno od toga koliko velike pite želite. Svaki deo razvijte oklagijom u pravougaonu koru.

U posudu stavite sitan sir, sitno seckani mladi luk, narendani kačkavalj i izmrvljeni kravlji sir i sve dobro promešajte.

Preko testa rasporedite nadev, pa skupite krajeve, kao da sklapate pismo. Okrenite, pospite sa malo brašna i razvucite u tanku koru.

Poređajte pite na papir za pečenje. Odozgo ih premažite sa malo ulja, pospite origanom ili drugim začinom prema vašoj želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta do zlatne boje.

Izvadite pite na rešetku, iskidajte ih na komade i uživajte. Fantastičan ukus!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: